top of page
  • Skribentens bildLeon Jiber

Höstbröllop på vackra Ekensdal

Höstbröllop är verkligen speciellt, framförallt när det sker på platser som Slottsbacken och Ekensdal i Nacka! Det hela började med att jag mötte upp bruden på Hotell Reisen i Gamla stan för att dokumentera förberedelserna och jag fick ett bra först intryck där både tärnor, makeup artist och andra i rummet var väldigt välkomnande. Efter ungefär en timme började vi bli klara med smink och allt för att bege oss mot first look där mannen ser bruden först första gången och det vart såklart superfint bland alla dem färgglada fasaderna mitt i gamla stan. Vi hann gå på en lite kortare parsession runt kring slottsbacken, men valde att hålla till nära Finska kyrkan där vigseln skulle ske. När vi tog oss tillbaka mot kyrkan så såg vi att gäster hade börjat strömma in så det var till att försöka gömma sig snabbt så att så få som möjligt skulle se brudparet.

Det vart en väldigt intim och fin vigsel med mycket starka känslor. Jag försökte som vanligt respektera tystnaden och endast röra mig i kyrkan när musik spelades för att inte störa och vara i vägen, vilket för mig är väldigt viktigt. Det är verkligen något speciellt med en tyst kyrka som andas i takt och tar in all fin konst och symbolism som finns omkring. När vi kom ut ur kyrkan så kastades det blomblad och även lite duggregn fick vi, men det gjorde inget eftersom dem flesta var förbereda med paraply, inklusive paret. Vi tog oss ner från Slottsbacken mot kajen där en båt väntade som skulle ta oss till vackra Ekensdal i Nacka på 20 minuter. Ekensdal är enligt mig ett utav dem bästa ställena att ha sin bröllopsfest på eftersom att man får en väldigt vacker vy mot vattnet och att det är lätt för gäster att ta sig hem med en 15 minuters bilresa till slussen. Man får hela udden för sig själv, blir inte störd av andra och vem säger nej till den svenska skärgården? Ekensdal terassen är magisk att ha brudskålen och middagen på för att sen ta sig upp i lokalen och avsluta med en brakfest på övervåningen. Är så tacksam över att jag fått dokumentera ännu ett höstbröllop med alla vackra färger och ett ljus som är en dröm för en bröllopsfotograf att fånga - ja tack till fler höstbröllop!


Nedan kan se ögonblick från Rebeccas och Martins höstbröllop på Ekensdal i Nacka:Letar ni också efter bröllopsfotograf eller filmare? Hör gärna av er isåfall via kontakt formuläret så kan vi boka in ett kostnadsfritt möte. jiberweddings.com/kontakt

Comments


bottom of page