top of page
  • Skribentens bildLeon Jiber

4 tips kring planeringen med din bröllopsfotograf

Du har lagt ner massa tid och tanke till att välja ut den bästa bröllopsfotografen, så det är logiskt att nu vilja bygga det bästa samarbetet möjligt till bröllopsdagen. Jag har därför listat mina fyra smartaste tips kring planeringen med din bröllopsfotograf.


Bröllopspar i kyrka | Bröllopsfotograf Stockholm | Jiber Weddings

1. Mobilförbud under vigsel. Att ha mobilförbud under vigseln gör gästerna mer närvarande och bröllopsfotografen får möjligheten till att fånga genuina stunder. Detta brukar prästen eller vigselförrättaren kunna säga till gästerna innan vigseln börjar om man så önskar.


3. Kontakta prästen. Även om det varierar så finns det en del regler som vissa präster och kyrkor följer. Det kan det vara bra att nämna för prästen att ni har hyrt in en professionell bröllopsfotograf och att ni vill ha bilder från eran vigsel. Dem flesta förstår och är samarbetsvilliga, men det kan vara en bra grej att ta upp.


2. Gå igenom körschemat tillsammans. Ju mer fotografen vet om upplägget av eran dag desto bättre, därför är det bra att gå igenom körschemat. Om du är osäker på hur mycket tid fotografen behöver för parporträtten eller gruppbilderna är det bra att gå igenom dessa detaljer. En professionell bröllopsfotograf är flexibel under dagen och vet hur man anpassar sig från situation till situation.


4. Släpp kontrollen och njut av dagen. Dem allra bästa fotograferna har varit på flera hundra bröllop och är faktiskt dem som har mest erfarenhet och koll. Lita på personen du har anlitat, släpp kontrollen, njut av sällskapet och alla vackra ögonblick så mycket ni bara kan. På så sätt hjälper du bröllopsfotografen att fånga tidslösa, ärliga ögonlick på bild och film.


Utspring av bröllopspar | Bröllopsfotograf Stockholm | Jiber Weddings

Comments


bottom of page